Betaling og retur

Generelt
Disse salgsbetingelsene gjelder for alt salg av varer fra nettbutikken til forbrukere og ved nettbutikk salg. Kundens ordrebekreftelse/bestilling utgjør sammen med disse betingelser det samlede avtalegrunnlaget for handelen.

Betingelser her gjelder kun for salg i Norge med Svalbard og Jan Mayen. Evt. fraktomkostninger til sistnevnte, må tas over telefon, etter ordreregisrering. Kunder utenfor dette området må henvende seg til oss pr. brev, e-post eller telefon. Salg til forbrukere er blant annet regulert i forbrukerkjøpsloven og angrerettsloven. Strikkenett.no er ansvarlig for transaksjoner via evt. betalingskort gjennom nettsiden. Salgsbetingelsene utgjør sammen med din bestilling, bekreftet gjennom en ordrebekreftelse, det samlede avtalegrunnlaget for kjøpet.

Klarna er Europas ledende leverandør av faktura- og finansieringsløsninger til netthandel. Klarna har med sine tjenester Klarna Faktura og Klarna Konto, blitt Skandinavias mest populære betalingsmåte da du som kunde alltid får hjem varene før du betaler. Betalingsprosessen er den raskeste på nett idag, og Klarna legger stor vekt på at du som forbrukerne skal kunne føle deg trygg når du handler på nett. Med Klarna Faktura handler du enkelt via personnummeret ditt. Du betaler alltid etter at du har mottatt varen. Tjenesten Klarna Konto passer for deg som vil dele opp betalingen og samle alle delbetalingskjøp på en faktura. Alle kjøp du gjør med Klarna Konto i en måned vil samles på èn enkelt faktura som du mottar i midten av neste måned. Dessuten kan du alltid selv bestemme hvor mye du ønsker å betale hver måned.


Betaling og sikkerhet
Når du betaler med kort blir kjøpesummen reservert på din konto når du sender bestillingen. Summen blir imidlertid ikke trukket fra kontoen før produktene sendes fra oss. Du vil motta en e-post på adressen du oppgav ved bestilling når din ordre er ferdig behandlet og sendt fra oss. Salgsbetingelsene utgjør sammen med din bestilling, bekreftet gjennom en ordrebekreftelse, det samlede avtalegrunnlaget for kjøpet. Strikkenett.no er ansvarlig for transaksjoner gjennom nettsiden.

Vi benytter 3D Secure på våre sider og alle transaksjoner går gjennom sikre sider. 3D Secure er enda sikrere betaling over internett. 3D Secure er en felles sikkerhetsstandard for betaling over internett med VISA (Verified by Visa) og MasterCard (SecureCode). 3D Secure (Verified by VISA og MasterCard SecureCode) er den sikkerhetsløsningen som VISA og MasterCard benytter for å identifisere kortholder ved kjøp over internett. 3D Secure har blitt et krav fra kortinnløsere for å gjøre handel over internett enda sikrere.

Dersom din kortutsteder bruker 3D Secure som en ekstra sikkerhetskontroll ved betaling vil du få opp en egen side hvor du taster inn kode fra nettbankkalkulator eller passord (BankID). Denne kommunikasjonen går mellom deg og banken, og vi kan ikke se passordet eller koden du taster inn. For din sikkerhet vil vi ikke lagre kortnummeret på ditt betalingskort.


Priser
Prisene inkluderer 25% merverdiavgift. Dersom merverdiavgiften, skatter eller andre avgifter endres vil våre priser endres tilsvarende.


Bestilling
Alle bestillinger betraktes som bindende. Du mottar en ordrebekreftelse pr e-mail med all informasjon. I tillegg mottar du en e-mail med informasjon etterhvert som ordren behandles hos oss.


Angrerett
Du har en angrerett på 14 dager på dine kjøp hos Strikkenett.no. I denne perioden har du angrerett som innebærer at du har mulighet til å, uten andre forpliktelser fra din side enn transportkostnadene, returnere varene du har mottatt. Hvis du ønsker å benytte deg av angreretten må du returnere varene uskadede og ubrukte i originalemballasjen. Varen skal sendes i retur innen 14 dager etter at melding om bruk av angreretten er gitt. Vennligst kontakt oss via kontaktskjemaet hvis det gjelder en vare du har tatt i bruk. Hvis varen er brukt vil dette medføre en redusjon i beløpet som refunderes. Ved en eventuell tvist kan du henvende deg til Forbrukerrådet eller det lokale forbrukerkontoret for å få hjelp. Vennligst legg ved utfylt angrerettskjema sammen med varene du returnerer. Hvis du har valgt faktura eller delbetaling som betalingsmåte vil vi trekke fra varene du har returnert på din faktura. Hvis du har valgt kortbetaling som betalingsmåte vil vi refundere beløpet til din bankkonto. Vi vil refundere beløpet du har betalt for varene innen 14 dager etter at vi har mottatt varene i retur. Vår kontaktinformasjon og åpningstider finner du her.

Bytte
Hvis du ønsker å bytte varer kjøpt i nettbutikken kan du benytte deg av angreretten og returnere varene du ønsker å bytte innen fristen (14 dager). Varene du ønsker å bytte til kan bestilles på vanlig måte i nettbutikken.


Reklamasjon
Vi garanterer at de varene du får er feilfrie ved levering. Skulle du få en skadd vare, vennligst kontakt oss og beskriv detaljert hva feilen går ut på. Du har 2 års reklamasjonsrett på samtlige produkter. Reklamasjonsretten gjelder i Norge. Kontakt oss dersom du må benytte deg av reklamasjonsretten. Vi betaler returfrakten ved en eventuell retur av vare på grunn av reklamasjon. Ved en eventuell tvist følger vi Forbrukertvistuvalgets avgjørelser. Ved behov for reklamasjon vennligst benytt kontaktskjema. Vi vil refundere eventuell betaling for varen innen 14 dager etter at avtale om reklamasjon er inngått. Vår kontaktinformasjon og åpningstider finner du her.


Force majeure
Skulle det oppstå en situasjon som gjør det umulig for oss å oppfylle sine forpliktelser i denne avtalen, og som etter vanlige kjøpsrettslige regler regnes som Force Majeure opphører den rammede parts forpliktelser så lenge den ekstraordinære situasjonen vedvarer. Som Force Majeure egnes eksempelvis lovendring, arbeidskonflikt, streik, lockout eller andre omstendigheter som partene ikke råder over, slik som krig, opprør, brann, eksplosjon eller inngrep fra offentlige myndigheter. Det samme gjelder ved plutselig endring av krav til merking av produkter, varseltekster, salgsforbud eller beslutning fra myndigheter som påvirker markedet og produkter i negativ retning eller unormal nedgang i markedet.


Minimumsalder
For å handle i vår nettbutikk må du ha fylt 18 år. Er du under 18 år kan du få en myndig, f.eks. en foresatt, til å handle for deg.


Opplysninger gitt i nettbutikken
Strikkenett understreker at fargene på produktbildene er veiledende og kan ikke anses som annet enn en indikasjon på produktets farge. Vi tilstreber å gi våre kunder så korrekt informasjon om våre produkter som mulig. Vi tar imidlertid forbehold om at skrive-/ trykkfeil kan forekomme, noe som kan innebære at vi ikke kan levere i henhold til informasjon gitt i vår nettbutikk, vår markedsføring eller på annen måte. Om ikke annet er nevnt, varer tilbud/salg så lenge lageret rekker.